top of page

Värdegrund

Material för de yngsta från 3 och upp till 12 år

Sånger - Filmer - Arbetsuppgifter - Musikaler 

Du och jag är de enda som kan förändra världen till en bättre plats för oss alla. För att uppnå detta behöver vi leva efter vissa värderingar i vårt dagliga liv, varje dag, lika naturligt som att andas. Det innefattar respekt för varje människa och uppskattning för varandras olikheter. Det innefattar att kunna ge kärlek till våra medmänniskor. Det betyder att värdera sig själv och andra på samma sätt, med respekt, vördnad och som jämlikar.


De som förändrar världen eller gör den till en god plats att leva på, är inte makthavare, inte de högst uppsatta, inte de mest bildade, inte de som får berömmelse eller utmärkelser och inte de som får mest uppmärksamhet i media.


Nej, det är du och jag. Det är de som varje dag lever livet efter värderingar där de är goda mot sina medmänniskor oavsett vem de möter. Det är de som i varje handling visar respekt mot de som man umgås med, de som inkluderar andra och ger en hjälpande hand, de som är villiga att dela med sig och avstå något för att någon annan ska må bra.


Inget är större och mera värt!


Här hittar du sånger, filmer, musikaler, arbetsmaterial för att jobba med värderingar i de yngsta barnen och upp till tolv år.

bottom of page